logo
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Україна 01010 г. Київ., вул. Суворова 1. тел. (044) - 280-99-51.

E-mail mlv@ntu.edu.ua

 

 

Підведення підсумків роботи в міжнародному проекті WeNeT

 

 

 

 

 В період з 3 по 6 жовтня  2011 р. в Національному транспортному університеті відбувся  координаційний семінар  міжнародного освітянського проекту «Мережа електронного дистанційного навчання для підвищення кваліфікації в сфері туризму  (Білорусь, Україна і Грузія)»  WeNeT.  В семінарі  прийняли участь координатори та представники вищих навчальних закладів України, Грузії та Білорусі, що є членами Консорціуму проекту.

 

 


Основною темою зустрічі було покращення якості і ефективності дистанційної освіти з метою підвищення кваліфікації фахівців туристичної галузі, а також відповідність навчального процесу в Україні, Білорусії, Грузії до європейських стандартів.  
З вітальним словом виступив координатор проекту від України  ректор     Дмитриченко Микола Федорович, який гостинно зустрічав учасників координаційної зустрічі в новій залі для проведення Вчених Рад та конференцій НТУ.

 

 


В рамках координаційного семінару обговорювалися проблеми та шляхи їх вирішення, повязані з проведенням Євро 2012 в Україні, розглядалися  тенденції розвитку туризму та професійної підготовки кадрів в сфері туризму.  

 


Під час семінару на базі компютерних класів НТУ працювали шість воркшопів, на яких розробники в режимі on-lain демонстрували підготовлені дистанційні курси для підвищення кваліфікації в сфері туризму.

 


Від західноєвропейських партнерів експертами з оцінки якості та змістовності курсів виступали професори з Університету Падерборну,  (Німеччина), Економічного університету, м. Відень,( Австрія) , Університету ім. Матея Біла, Банська Бистриця, (Словенія), Європейської  Академії, м. Бозен, (Італія)  та Академії професійної освіти, м. Равенсбург, (Німеччина).

 


Директор ТЕМПУС-офісу в Україні Світлана Шитікова в своїй доповіді приділила увагу питанню  оцінки якості ТЕМПУС проектів та подальшому впровадженню їх результатів.  Було відмічено, що завдяки розвитку туристичної дистанційної мережі освіти  між Україною, Білоруссю та Грузією   планується інтенсивно проводити професійний обмін між університетами-партнерами,   що в результаті призведе до підвищення якості професійної підготовки у сфері туристичної освіти і сприятиме  співпраці між країнами в напрямку розвитку туризму. Створення національного електронного навчання, (дистанційного навчання) в Україні   дозволить підготувати набагато ширше коло фахівців і керівників в українській туристичній індустрії з  різних регіонів.
  
 


Заступник декана ФЕМІП                                           О.О.Бакуліч

 

 

 

Презентації

 

  1. Basic points and aspects of quality management of courses of improvement of qualification on bases E-Learning

  2. Отправные пункты и аспекты управления качеством курсов повышения квалификации

    на основе E-Learning

  3. Обеспечение качества проектов Tempus

  4. Культурный туризм
  5. Туристическое развитие и использование потенциала национальных парков и других особенно защищенных естественных территорий

  6. Создание сети отдаленного выздоровления профессионального умения (Электронное изучение) для экспертов туристического отделения

  7. Менеджмент турбюро и организаторов путешествий

  8. Результаты

 

 

 

E-Learning-Weiterbildungsnetzwerk im Tourismus (Belarus, Georgien und Ukraine). ??????? 01010 ?. ????., ???. ???????? 1. ???. (044) - 280-99-51