Висока оцінка Європейської Комісії колективу НТУ за участь в міжнародних проектах

 

 

 


 

14 травня 2013 р. у м. Києві (готель «Русь») відбулася Міжнародна конференція «Темпус-Україна@20», присвячена святкуванню двадцятиріччя Програми Темпус в Україні – програми співпраці України та Європейського Союзу у сфері вищої освіти.  Конференцію було організовано Міністерством освіти і науки України, Національним Темпус-офісом в Україні та Європейським Союзом. Близько 200 представників вищих навчальних закладів України та ЄС, європейських агенцій обговорювали здобутки і труднощі втілення проектів програми Темпус в Україні протягом 20 років і визначали шляхи подальшого впровадження і використання результатів програми за напрямами: модернізація навчальних програм, університетське врядування, вища освіта і суспільство.


Відкриваючи конференцію, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник зазначив, що в рамках Програми Темпус Міністерство завжди підтримує вищі навчальні заклади та вже 20 років виступає бенефіціаром Програми Темпус і партнером в 72 проектах із близько 300 проектів, що втілювалися за участі українських університетів. Міністр зауважив на результати втілення Програми Темпус в Україні, серед яких зміцнення якості вищої освіти, надання можливостей для створення партнерств вищих навчальних закладів України з університетами ЄС.  

 

Під час конференції відбулося нагородження університетів, що досягли значних здобутків у міжнародному співробітництві, серед яких і Національний транспортний університет. Міністр освіти і науки України   передав ректору НТУ Дмитриченку Миколі Федоровичу високу нагороду Європейської Комісії по програмі TEMPUS IV «За управління великим партнерством»   в проекті «Мережа електронного дистанційного навчання для підвищення кваліфікації в сфері туризму  (Білорусь, Україна і Грузія)»  WeNeT. 

 

У свою чергу пан Посол Ян Томбінські, Голова Представництва ЄС в Україні, підкреслив важливість обміну досвідом між європейськими і українськими університетами та ефективний внесок Програми Темпус в модернізацію вищої освіти в Україні.    

 
Заступник декана факультету економіки, менеджменту і права Бакуліч О.О.

 

 

 

 

 

 

E-Learning-Weiterbildungsnetzwerk im Tourismus (Belarus, Georgien und Ukraine) Укра?на 01010 г. Ки?в., aул. Суворова 1. тел. (044) - 280-99-51