МІЖНАРОДНА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ
СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ТУРИЗМ»

   
Вперше, на підставі Договору між Національним транспортним університетом та туристичною фірмою «Calypso tours», студенти ОКР «Магістр» спеціальності «Туризм» отримали нагоду протягом шести місяців проходити міжнародну практику-стажування  у Туреччині.

 

  Цією можливістю скористалися 10 студентів – магістрів, які вперше  виїхали до Туреччини для отримання унікального досвіду сучасної практичної роботи у сфері туризму згідно міжнародних стандартів. Міжнародне стажування одночасно поєднувалося  із пізнанням нової країни, спілкуванням із різними людьми, удосконаленням рівня іноземної мови і при цьому із відпочинком на Середземному морі та отриманням заробітної платні.


Приїхавши до Туреччини у регіон Белек, студентів зустріли представники приймаючої фірми «Peninsula tours», розподіливши на групи та поселивши в місцеві турецькі трьох поверхові домівки під назвою «ложмани», в яких вони жили під час практики.

 

На наступний день наших студентів привезли до офісу, який знаходився в Анталії, де вони отримали форму, бейджики і були розподілені по 4 регіонах: Белек, Кемер, Сіде та Аланія, для подальшого проходження практики-стажування.

В перший тиждень студенти отримали завдання вивчити текст трансферу, для подальшої презентації туристам, при цьому одночасно  відвідуючи усі екскурсії передбачені туристичною програмою. Під час навчання студенти відвідали безліч цікавих місць, серед яких:  місто Демре в якому побачили храм Святого Миколая, у місті Кекова, подорожуючи на яхті оглянули лікійські наскальні гробниці та затонуле місто під назвою «Симена», побували на захоплюючому шоу турецького танцювального ансамблю «Вогні Анатолії», відвідали шоу «Адреналін» на території неймовірного готелю «The Land Of Legens» та побували в справжньому турецькому хамамі.

 

 

 Під час практики студенти працювали супроводжуючими із аеропортів, зустрічаючи туристів, також за бажанням маючи нагоду проявити себе в якості шоп – гідів, готельних гідів та екскурсоводів.

 

 

Практика студентів була різноманітною, усі вони здобули безліч практичних знань і навичок та багатий професійний і життєвий досвід. В результаті студенти отримали Сартифікат про проходження міжнародної практики-стажування, який сприятиме їх подальший професійній діяльності в сфері туризму.

 

Своїм досвідом і враженнями студенти спеціальності «Туризм» поділяться із іншими студентами молодших курсів, які також за бажанням зможуть здобути практичні навички майбутньої фахової діяльності, проявивши себе у якості трансферних гідів у наступному туристичному сезоні під час проходження міжнародної практики.

 

 

 

 

 

E-Learning-Weiterbildungsnetzwerk im Tourismus (Belarus, Georgien und Ukraine)Украина 01010 г. Киев., ул. Суворова 1. тел. (044) - 280-99-51