Aim of the module (course unit): competences foreseeen by the study programme |
to expose the essence of the cruise shipping; to identify the trends of development of cruise shipping world market; to substantiate the trends of cruise shipping market in the Black Sea region. The purpose of learning is solution of the main problems: to define the notion "cruise", "production of cruise shipping"; to research the trends of development of world and domestic cruise shipping market; to expose the main aims of the activity of cruise companies, that operating in the cruise market. |
Learning outcomes of module (course unit) |
Teaching/learning methods |
Assessment methods |
To acquire the main features of cruise shipping management. |
E-Learning |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
To acquire the optimization of parameteres and structure of cruise shipping. |
E-Learning |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
To know trends of development of cruise pping. |
E-Learning |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
To study marketing technologies in cruise shipping. |
E-Learning |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
To study assesment of qualities of passenger vessels. |
E-Learning |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
Author |
Year of issue |
Title |
No of periodical or volume |
Place of printing. Printing house or intrenet link |
Compulsory literature |
Верховна Рада України |
вiд 16.01.2003 № 436-IV |
Господарський Кодекс України (зі змінами)) |
www.rada.gov.ua |
|
Верховна Рада України |
від 15 вересня 1995 року № 324/95-ВР |
Закон України “Про туризм” |
www.rada.gov.ua |
|
Кендалл Л. К. / пер. с англ. Л. Н. Масленникова. |
1978. |
Морской бизнес |
272 с. |
М.: Транспорт |
Холловей Дж.К., Тейлор Н. 7 англ. изд. – |
2007. |
Туристический бизнес: |
798 с. |
К.: Знание |
Хулей Г. / Г. Хулей, Д. Сондерс, Н. Перси; пер. с англ. |
2005 |
Маркетинговая стратегия и конкурентное позиционирование |
800 с. |
Днепропетровск: Баланс Бизнс Букс |
Бабарицька В.К., Малиновська О.Ю. |
2004 |
Менеджмент туризму. Туроперейтинг |
288 с. |
К.: Альтерпрес |
Мескон М., Альберт М., Хедоури Ф |
1997 |
Основы менеджмента |
704 с. |
М.: Дело |
Кудла Н. Є. |
2011. |
Маркетинг туристичних послуг. |
351 с. |
К.: Знання |
Жихарева В.В. |
2003 |
Экономические основы деятельности судоходных компаний: |
219 с |
Одесса: Ластар, |
Котлер Ф., Боуэна Дж., Мейкенз Дж.. - |
1998 |
Маркетинг, гостеприимство, туризм. |
176 с. |
М.: "ЮНИТИ", |
Школа І.М. та інш. |
2005. |
Менеджмент туристичної індустрії |
596 с. |
Чернівці: Книги – ХХІ, |
Дядечко Л. П.
|
2007 |
Економіка туристичного бізнесу. |
224 c. |
К. : Центр учбової літератури |
Саак А.Э., Пшеничных Ю.А. |
2007 |
Менеджмент в социально-культурном сервисе и туризме |
512 с. |
СПб.: Питер |
Additional literature |
Друкер П. |
2007 |
Задачи менеджмента в XXI веке |
272 с. |
М.: "Вильямс" |
Д. В. Зеркалов, В. Г. Коба, В. Г. Кушнірчук, В. І. Петров |
2003 |
Порти України: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. |
624 с. |
К.: Основа, |
Мальська М.П., Антонюк Н.В., Гапич Н.М. |
2008 |
Міжнародний туризм і сфера послуг |
661 с. |
К.: Знання |
Тимощук О. М |
2005 |
Методичні положення по оцінці ефективності використання круїзного судна |
с. 32-35. |
Економіка і держава. №8. |
Дмитриева А. |
2005 |
Круизные перспективы Одессы |
С. 33. |
Порты Украины. - № 6. |
|
|
|
|
|
Christine B.N. Chin |
2008- |
Cruising in the Global Economy Profits, Pleasure and Work at Sea |
184 p. |
American University, Washington DC, USA, |
Edited by Lesley Pender and Richard Sharpley |
2005 |
The Management of Tourism |
347 pp. |
|
Albrecht Steinecke |
2007 |
Kultourismus. Marktstrukturen. Fallstudien Perspektiven- |
396р. |
Munchen, |
Arthur Asa Berger2007 – |
|
Ocean travel and cruising a cultural analysis |
131 p. |
–New York: THHP, |
Albrecht Steinecke |
2009 |
Themenwelten im Tourismus. Marktrukturen-Marketing-Management- Trends |
349 р. |
Munchen |
Axel Schulz und Josef Auer |
2010 |
Kreuzfahrten und Schiffsverkehr im Tourismus. |
p.396 |
Oldenbourg Wissenschaftsverlag GmbH |
|
|
|
|
|