Aim of the module (course unit): competences foreseeen by the study programme |
- Familiarizing with the basic requirements to service personnel at the enterprises
- Guest relations;
- Complex overview of techniques and technology of restaurant service.
|
Learning outcomes of module (course unit) |
Teaching/learning methods |
Assessment methods |
- Understanding the importance of training, personal qualities and appearance for service personnel in restaurants
|
E-Learning
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
- Forming culture of professional behaviour and communication skills
|
E-Learning
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
3. Skills of serving guests in
accordance with standards:
- Welcoming and seating guests
- Taking orders
- Completing orders
- Accepting payments
- Rules of working with utensils
|
E-Learning
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
Author |
Year of issue |
Title |
No of periodical or volume |
Place of printing. Printing house or intrenet link |
Compulsory literature |
ГОСТ 30524–97 |
|
Общественное питание. Требования к обслуживающему персоналу |
|
|
ДСТУ 3278–95 |
|
Стандартизація послуг. Основні положення |
|
|
ГОСТ 30523–97 |
|
Услуги ресторанного хозяйства. Общие требования |
|
|
П’ятницька Н.О. |
2011 |
Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства |
579 с. |
К: Центр учбової літератури |
Белошапка М.И. |
2006 |
Технология ресторанного обслуживания |
224 с. |
М.: Академия |
Additional literature |
Богушева В.И. |
2002 |
Организация обслуживания посетителей ресторанов и баров |
402 с. |
Ростов: Феникс |
Зигель И.Л., Х.Р. Ленгер |
2002 |
Ресторанный сервис. Основы международной практики обслуживания |
288с. |
Изд-во Центрполиграф |
Стаценко В.В. |
2002 |
Главная технология успеха ресторанного бизнеса. Часть 1. Триумф вашего заведения. |
550с. |
Херсон.: Олди-плюс |
Уокер Дж. Р. |
1999 |
Введение в гостеприимство: Учебник |
463с. |
М.: ЮНИТИ |