Aim of the module (course unit): competences foreseeen by the study programme |
- вивчення теоретичних засад туристської діяльності шляхом з’ясування її форм, видів та типів;
- ознайомлення з професійною туристською термінологією;
- вивчення функцій туризму та факторів його розвитку;
- розкриття сутності основних, допоміжних та обслуговуючих технологічних процесів, за допомогою яких здійснюється туристська діяльність;
- ознайомлення з різними системами класифікації готелів в різних країнах, технологією приймання та розміщення в готелях;
- з’ясування туристських категорій послуг харчування.
|
Learning outcomes of module (course unit) |
Teaching/learning methods |
Assessment methods |
- Знати:
- сутність туризму як соціально-економічного явища;
- визначення основних туристських термінів;
- особливості туризму як процесу і результату;
- особливості туризму як сфери зайнятості населення;
- особливості туризму як сфери економіки.
|
E-Learning,
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
- Знати:
- природно-географічні, культурно-історичні, економічні, соціальні функції туризму;
- значення демографічних, політико-правових, технологічних та екологічних функцій туризму
Вміти :
- визначати вплив різноманітних факторів (економічних, політичних, соціальних тощо) на розвиток туризму
|
E-Learning,
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
- Знати:
- основні класифікаційні системи туризму;
- форми, види та типи туризму;
- характеристику основних типів туризму в залежності від мети подорожі.
Вміти:
- використовувати типологію туризму при формуванні турів.
|
E-Learning,
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
- Знати:
- структуру технології та технологічних складових ;
- характеристику основних,обслуговуючих та допоміжних технологічних процесів;
Вміти :
- структуризувати роботу туристичної компанії у відповідності до технологічних складових
|
E-Learning,
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
5. Знати:
- структуру основного технологічного процесу виробництва туристських послуг;
- особливості проектування туристських послуг;
- технологічну документацію, що супроводжує процес виробництва туристських послуг;
- особливості формування програми перебування та програми обслуговування;
- основні принципи формування туристських маршрутів.
Вміти:
- формувати пакет технологічних документів нового туристського продукту
|
E-Learning,
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
- Знати:
- технологію формування збутової мережі;
- ринкові канали просування туристського продукту
- не рекламні методи просування туристського продукту
Вміти:
- організовувати власну збутову мережу з урахуванням технологічних складових
|
E-Learning,
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
- Знати:
- структуру основного технологічного процесу споживання туристських послуг;
- технологію гостинності;
- туристські процедури;
- технологію після продажного обслуговування.
Вміти:
- формувати технологічну документацію;
- формувати систему контролю якості туристських послуг.
|
E-Learning,
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
- Знати:
- форми, види та типи засобів розміщення;
- класифікацію засобів розміщення за рівнем комфорту;
- зарубіжний досвід класифікації засобів розміщення;
- технологію виробництва готельних послуг
Вміти:
- визначати вартість послуг розміщення з урахуванням розрахункової години;
- визначати перелік додаткових послуг з урахуванням рівня комфорту.
|
E-Learning,
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
- Знати:
- категорії послуг харчування в туризмі;
- види меню для туристів;
- технологія обслуговування гостей в номерах готелю
Вміти:
- визначати перелік послуг у відповідності до туристських категорій послуг харчування.
|
E-Learning,
Individual work |
Quantitative methods of evaluation (in points) |
Author |
Year of issue |
Title |
No of periodical or volume |
Place of printing. Printing house or intrenet link |
Compulsory literature |
Закон України |
2003 |
Про туризм |
|
rada.gov.ua |
Бабарицька В.К., Малиновська О.Ю. |
2004 |
Менеджмент туризму. Туроперейтинг |
288 с. |
К.: Альтерпрес |
Любіцева О.О. |
2005 |
Ринок туристичних послуг: геопросторові аспекти |
436с. |
К: Альтерпрес |
Під. заг . ред. проф. В.К. Федорченка |
|
Правове регулювання туристичної діяльності в Україні: Збірник нормативно-правових актів |
640 с. |
К.: Юрінком Інтер |
Федорченко В.К., Мiнiч I. M . |
2000 |
Туристський словник-довідник |
160 с. |
К.: Дніпро |
За ред. проф. В.К. Федорченка; автори: Л.Г. Лук’янова, Т.Т.Дорошенко, І.М. Мініч. |
2001 |
Уніфіковані технології готельних послуг |
237 с. |
К.: Вища школа |
Additional literature |
Зорин И.В., Квартальнов В.А. |
1999 |
Туристский терминологический словарь: справочно-методическое пособие |
664 с. |
М.: Советский спорт |
Котлер Ф., Боуэн Дж., Мейкенз Дж. |
1998 |
Маркетинг. Гостеприимство и туризм: учебник для вузов |
787 с |
М.: ЮНИТИ |
Ильина Е. Н. |
2000 |
Туроперейтинг: организация деятельности |
256 с. |
М.: Финансы и статистика |
Кусков А.С., Голубева В.JI. |
2009 |
Туроперейтинг: учебник |
400 с. |
- М.: ФОРУМ |
Чудновский, М.А. |
2006 |
Информационные технологии управления в туризме |
104 с. |
М.: КНОРУС |
Ушаков Д.С. |
2005 |
Технолгии выeздного туризма |
384 с. |
Москва: ИКЦ «МарТ»; Ростов-н/Д: Издательский центр «МарТ» |