| Aim of the module (course unit): competences    foreseeen by the study programme | 
              
                | 
                  вивчення     теоретичних засад туристської діяльності шляхом з’ясування її форм, видів    та типів;ознайомлення з професійною туристською термінологією;вивчення функцій туризму та факторів його розвитку; розкриття    сутності основних, допоміжних та обслуговуючих технологічних процесів, за    допомогою яких здійснюється туристська діяльність;ознайомлення з різними системами класифікації готелів в    різних країнах, технологією приймання та розміщення в готелях;з’ясування     туристських категорій послуг харчування.   | 
              
                | Learning    outcomes of module (course unit) | Teaching/learning    methods | Assessment    methods | 
              
                | 
                  Знати:сутність туризму як соціально-економічного явища;  визначення    основних туристських  термінів; особливості туризму як процесу    і результату;особливості туризму як сфери    зайнятості населення;особливості туризму як сфери економіки.  | E-Learning,Individual work
 | Quantitative methods    of evaluation (in points) | 
              
                | 
                  Знати:природно-географічні, культурно-історичні,  економічні,     соціальні функції туризму;значення    демографічних,  політико-правових,  технологічних та екологічних функцій    туризму  Вміти : 
                    визначати вплив різноманітних  факторів (економічних, політичних,    соціальних тощо) на розвиток туризму  | E-Learning,Individual work
 | Quantitative methods    of evaluation (in points) | 
              
                | 
                  Знати:основні класифікаційні системи туризму;форми, види та типи туризму;характеристику основних типів туризму в залежності від    мети подорожі. Вміти: 
                    використовувати типологію туризму при формуванні турів.  | E-Learning,Individual work
 | Quantitative methods    of evaluation (in points) | 
              
                | 
                  Знати:структуру технології та технологічних складових ;характеристику     основних,обслуговуючих та допоміжних технологічних процесів;   Вміти : 
                    структуризувати    роботу туристичної компанії у відповідності до технологічних складових | E-Learning,Individual work
 | Quantitative methods    of evaluation (in points)  | 
              
                | 5. Знати: 
                    структуру    основного технологічного    процесу виробництва туристських послуг;особливості проектування туристських послуг;технологічну документацію, що супроводжує процес виробництва туристських    послуг;особливості формування програми перебування та програми обслуговування;основні принципи формування туристських маршрутів. Вміти: 
                    формувати пакет технологічних документів нового    туристського продукту  | E-Learning,Individual work
 | Quantitative methods    of evaluation (in points)  | 
              
                | 
                  Знати:технологію формування збутової мережі; ринкові канали просування    туристського продукту не рекламні методи просування туристського продукту Вміти: 
                    організовувати власну збутову мережу з урахуванням    технологічних складових | E-Learning,Individual work
 | Quantitative methods    of evaluation (in points)  | 
              
                | 
                  Знати:структуру основного технологічного процесу споживання туристських послуг; технологію гостинності; туристські процедури;технологію після продажного обслуговування. Вміти: 
                    формувати технологічну документацію;формувати систему контролю якості туристських послуг. | E-Learning,Individual work
 | Quantitative methods    of evaluation (in points)  | 
              
                | 
                  Знати:форми, види та типи засобів розміщення; класифікацію засобів розміщення за    рівнем комфорту; зарубіжний досвід класифікації    засобів розміщення;технологію виробництва готельних послуг  Вміти: 
                    визначати вартість послуг розміщення з урахуванням    розрахункової години;визначати перелік додаткових послуг з урахуванням рівня    комфорту. | E-Learning,Individual work
 | Quantitative methods    of evaluation (in points)  | 
              
                | 
                  Знати:категорії послуг харчування в туризмі;види меню для туристів; технологія обслуговування гостей в номерах готелю  Вміти: 
                    визначати перелік послуг у відповідності до туристських    категорій послуг харчування. | E-Learning,Individual work
 | Quantitative methods    of evaluation (in points)  | 
            
            
              
                | Author | Year of issue | Title  | No of periodical    or volume  | Place of printing. Printing house or intrenet link | 
              
                | Compulsory literature | 
              
                | Закон України  | 2003  | Про туризм  |   | rada.gov.ua  | 
              
                | Бабарицька В.К., Малиновська О.Ю.  | 2004 | Менеджмент туризму. Туроперейтинг  | 288 с. | К.: Альтерпрес  | 
              
                | Любіцева    О.О.  | 2005  | Ринок туристичних послуг: геопросторові аспекти  | 436с.  | К: Альтерпрес  | 
              
                | Під. заг    . ред. проф. В.К. Федорченка  |   | Правове регулювання туристичної діяльності в Україні: Збірник    нормативно-правових актів  | 640 с.  | К.: Юрінком Інтер  | 
              
                | Федорченко В.К., Мiнiч I. M .  | 2000 | Туристський словник-довідник  | 160 с.  | К.: Дніпро  | 
              
                | За ред. проф. В.К. Федорченка; автори: Л.Г. Лук’янова, Т.Т.Дорошенко,    І.М. Мініч. | 2001  | Уніфіковані технології готельних послуг | 237 с. | К.: Вища школа | 
              
                | Additional literature | 
              
                | Зорин И.В., Квартальнов В.А.  | 1999  | Туристский терминологический словарь:    справочно-методическое пособие  | 664 с.  | М.: Советский спорт  | 
              
                | Котлер Ф., Боуэн Дж., Мейкенз Дж.  | 1998  | Маркетинг. Гостеприимство и туризм: учебник для вузов  | 787 с  | М.: ЮНИТИ  | 
              
                | Ильина Е. Н.  | 2000  | Туроперейтинг: организация деятельности  | 256 с.  | М.: Финансы и статистика  | 
              
                | Кусков А.С., Голубева В.JI.  | 2009  | Туроперейтинг: учебник  | 400 с.  | - М.: ФОРУМ  | 
              
                | Чудновский, М.А.  | 2006 | Информационные технологии управления в туризме | 104 с.  | М.: КНОРУС  | 
              
                | Ушаков Д.С.  | 2005  | Технолгии    выeздного туризма  | 384 с.  | Москва: ИКЦ    «МарТ»; Ростов-н/Д: Издательский центр «МарТ»  |