Baner
 

 

 

Management of hotel enterprises

E-Learning Training Courses Developed and Introduced in the Framework of the TEMPUS Project 158739-TEMPUS-1-2009-1-DE-JPHES WeNeT

 

Name of Higher Education Institution:

Донецкий институт туристического бизнеса (Донецк, Украина)

 

 

Date of introduction of the module/course

April 2011

 

 

Internet address of the module/course

http://ditb.16mb.com   http://ditb.edu.ua    

Guest Entrance:

Registration for the site

User Name:

 

Password:

 

 

DESCRIPTION OF  THE MODULE

TITLE OF THE MODULE

Code

Management of hotel enterprises

 

Teacher(s)

Department

Coordinating: Oryna Gradinarova
Others: Victoria Kulesh

Management Department

Study cycle

Level of the module

Type of the module

 

On the basis of Bachelor`s and Master

Training

Form of delivery

Duration

Language(s)

Distance

2 weeks

Ukrainian

Prerequisites

Prerequisites: Registration for the site

Co-requisites (if necessary): ID

 

Credits of the module

Total student workload

Contact hours

Individual work hours

2 credits

72 hours

36 hours

36 hours

Aim of the module (course unit): competences foreseen by the study programme

Aim of the course is deepening of general professional preparation of listeners by the use of methods of the controlled from distance teaching, acquaintance with a theory and practice of application of the different going near the management of hotel enterprises  and acquisition of abilities and skills of use basic tools and methods for their control.

Learning outcomes of module (course unit)

Teaching/learning methods

Assessment methods

1. The ability to define the basic concepts of hospitality management.

E-Learning

Quantitative methods of evolution (in points)

2. Knowledge of the legal system management of the hotel industry.

E-Learning

Quantitative methods of evolution (in points)

3. The ability to organize operational and strategic management at the enterprises of the hotel industry.

E-Learning

Quantitative methods of evolution (in points)

4. Knowledge of the features of personnel management and quality management services, specificity marketing and financial activities organization of hotel enterprises.

E-Learning

Quantitative methods of evolution (in points)

5. Knowledge of the requirements for the safety organization and use modern information management systems at enterprises of the hotel industry.

E-Learning

Quantitative methods of evolution (in points)


 

Themes

Contact work hours

Time and tasks for individual work

Lectures

Consultations

Seminars

Practiacl work

Laboratory work

Placements

Total contact work

Individual work

Tasks

1. The theoretical and legal enterprise management foundations of the hotel industry

6

 

 

 

 

 

6

6

Tests

2. The operational management organization of the hotel industry enterprises

4

 

 

 

 

 

4

4

Tests

3. The strategic management organization of the hotel industry enterprises

2

 

 

 

 

 

2

2

Tests

4. Personnel management of the hotel industry enterprises

4

 

 

 

 

 

4

4

Tests

5. The quality management of the hotel industry

4

 

 

 

 

 

4

4

Tests

6. The marketing activities of the hotel industry enterprises

4

 

 

 

 

 

4

4

Tests

7. Financial management activity of the hotel industry enterprises

4

 

 

 

 

 

4

4

Tests

8. Securing enterprises of the hotel industry

2

 

 

 

 

 

2

2

Tests

9. Hospitality Management Information Technology Business Administration

4

 

 

 

 

 

4

4

Tests

10. The total control

 

 

 

2

 

 

2

2

Total tests

Is viso

34

 

 

2

 

 

36

36

Tests

Assessment strategy

Weight in %

Deadlines

Assessment criteria

 

100

2 month after the registration

Of 60 to 100 points

Author

Year of issue

Title

No of periodical or volume

Place of printing. Printing house or intrenet link

Compulsory literature

Кононыхин С.В

2010

Организация гостиничного и ресторанного хазяйства

300

Донецкий институт туристического бизнеса

Нечаюк Л.І., Нечаюк Н.О.

2006

Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент

348

К.: Центр навчальної літератури

Роглєв Х.Й.

2005

Основи готельного менеджменту

408

К.: Кондор

Байлик С. И.

2008

Гостиничное хозяйство. Организация, управление, обслуживание

288

К.: Дакор

Державний стандарт України

2004

“Послуги туристичні. Класифікація готелів”

16

ДСТУ 4269:2003

Державний стандарт України

2004

“Послуги туристичні. Засоби розміщення. Загальні вимоги”

12

ДСТУ 4527:2003

Additional literature

Мальська М.П.

2012

Готельний бізнес: теорія та практика

472

К.: Центр учбової літератури

Круль Г.Я.

2011

Основи готельної справи

368

К.: Центр учбової літератури

Джум Т.А.

2011

Организация гостиничного хозяйства

399

М. : Магистр : ИНФРА-М

Сорокина А.В.

2011

Организация обслуживания в гостиницах и тур комплексах

303

М. : Альфа-М : ИНФРА-М

Сокол Т.Г.

2009

Організація обслуговування в готелях і туристичних комплексах

447

К.: Альтерпрес

Кабушкин Н.И., Бондаренко Г.А.

2002

Менеджмент гостиниц  и ресторанов

367

Мн.: Новое знание

Скибінський С.В., Іванова Л.О.,
Моргун О.Ф.

2000

Маркетинг готельних послуг

246

Львів: Видавництво Львівської комерційної академії

Саак А.Э.,
Якименко М.В.

2007

Менеджмент в индустрии гостеприимства

432

СПб.: Питер

Дурович А. П.

2005

Маркетинг гостиниц и ресторанов

632

Мн.: Новое знание

Агафонова Л.

2002

Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання:

351

К.: Знання України

Бойко М.

2006

Організація готельного господарства

448

К. : КНТЕУ

Ткаченко Т.

2005

Економіка готельного господарства і туризму

180

К. : КНТЕУ

Шматько В.Л.

2003

Туризм и гостиничное хозяйство

352

Ростов н/Д: Издательский центр „МарТ”

Федорченко В.К.

2001

Уніфіковані технології готельних послуг

236

К.: Вища школа

Мунін Г., Змійов А, Зінов’єв Г.

2005

Управління сучасним готельним комплексом

514

К.: Ліра-К

Мунін Г.Б.

2008

Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу

460

К.: КОНДОР

 

 

 

 

E-Learning-Weiterbildungsnetzwerk im Tourismus (Belarus, Georgien und Ukraine)Украина 01010 г. Киев., ул. Суворова 1. тел. (044) - 280-99-51