Aim of the module (course unit): competences foreseen by the study programme |
Aim of the course is deepening of general professional preparation of listeners by the use of methods of the controlled from distance teaching, acquaintance with a theory and practice of application of the different going near the management of hotel enterprises and acquisition of abilities and skills of use basic tools and methods for their control. |
Learning outcomes of module (course unit) |
Teaching/learning methods |
Assessment methods |
1. The ability to define the basic concepts of hospitality management. |
E-Learning |
Quantitative methods of evolution (in points) |
2. Knowledge of the legal system management of the hotel industry. |
E-Learning |
Quantitative methods of evolution (in points) |
3. The ability to organize operational and strategic management at the enterprises of the hotel industry. |
E-Learning |
Quantitative methods of evolution (in points) |
4. Knowledge of the features of personnel management and quality management services, specificity marketing and financial activities organization of hotel enterprises. |
E-Learning |
Quantitative methods of evolution (in points) |
5. Knowledge of the requirements for the safety organization and use modern information management systems at enterprises of the hotel industry. |
E-Learning |
Quantitative methods of evolution (in points) |
Themes |
Contact work hours |
Time and tasks for individual work |
Lectures |
Consultations |
Seminars |
Practiacl work |
Laboratory work |
Placements |
Total contact work |
Individual work |
Tasks |
1. The theoretical and legal enterprise management foundations of the hotel industry |
6 |
|
|
|
|
|
6 |
6 |
Tests |
2. The operational management organization of the hotel industry enterprises |
4 |
|
|
|
|
|
4 |
4 |
Tests |
3. The strategic management organization of the hotel industry enterprises |
2 |
|
|
|
|
|
2 |
2 |
Tests |
4. Personnel management of the hotel industry enterprises |
4 |
|
|
|
|
|
4 |
4 |
Tests |
5. The quality management of the hotel industry |
4 |
|
|
|
|
|
4 |
4 |
Tests |
6. The marketing activities of the hotel industry enterprises |
4 |
|
|
|
|
|
4 |
4 |
Tests |
7. Financial management activity of the hotel industry enterprises |
4 |
|
|
|
|
|
4 |
4 |
Tests |
8. Securing enterprises of the hotel industry |
2 |
|
|
|
|
|
2 |
2 |
Tests |
9. Hospitality Management Information Technology Business Administration |
4 |
|
|
|
|
|
4 |
4 |
Tests |
10. The total control |
|
|
|
2 |
|
|
2 |
2 |
Total tests |
Is viso |
34 |
|
|
2 |
|
|
36 |
36 |
Tests |
Author |
Year of issue |
Title |
No of periodical or volume |
Place of printing. Printing house or intrenet link |
Compulsory literature |
Кононыхин С.В |
2010 |
Организация гостиничного и ресторанного хазяйства |
300 |
Донецкий институт туристического бизнеса |
Нечаюк Л.І., Нечаюк Н.О. |
2006 |
Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент |
348 |
К.: Центр навчальної літератури |
Роглєв Х.Й. |
2005 |
Основи готельного менеджменту |
408 |
К.: Кондор |
Байлик С. И. |
2008 |
Гостиничное хозяйство. Организация, управление, обслуживание |
288 |
К.: Дакор |
Державний стандарт України |
2004 |
“Послуги туристичні. Класифікація готелів” |
16 |
ДСТУ 4269:2003 |
Державний стандарт України |
2004 |
“Послуги туристичні. Засоби розміщення. Загальні вимоги” |
12 |
ДСТУ 4527:2003 |
Additional literature |
Мальська М.П. |
2012 |
Готельний бізнес: теорія та практика |
472 |
К.: Центр учбової літератури |
Круль Г.Я. |
2011 |
Основи готельної справи |
368 |
К.: Центр учбової літератури |
Джум Т.А. |
2011 |
Организация гостиничного хозяйства |
399 |
М. : Магистр : ИНФРА-М |
Сорокина А.В. |
2011 |
Организация обслуживания в гостиницах и тур комплексах |
303 |
М. : Альфа-М : ИНФРА-М |
Сокол Т.Г. |
2009 |
Організація обслуговування в готелях і туристичних комплексах |
447 |
К.: Альтерпрес |
Кабушкин Н.И., Бондаренко Г.А. |
2002 |
Менеджмент гостиниц и ресторанов |
367 |
Мн.: Новое знание |
Скибінський С.В., Іванова Л.О.,
Моргун О.Ф. |
2000 |
Маркетинг готельних послуг |
246 |
Львів: Видавництво Львівської комерційної академії |
Саак А.Э.,
Якименко М.В. |
2007 |
Менеджмент в индустрии гостеприимства |
432 |
СПб.: Питер |
Дурович А. П. |
2005 |
Маркетинг гостиниц и ресторанов |
632 |
Мн.: Новое знание |
Агафонова Л. |
2002 |
Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання: |
351 |
К.: Знання України |
Бойко М. |
2006 |
Організація готельного господарства |
448 |
К. : КНТЕУ |
Ткаченко Т. |
2005 |
Економіка готельного господарства і туризму |
180 |
К. : КНТЕУ |
Шматько В.Л. |
2003 |
Туризм и гостиничное хозяйство |
352 |
Ростов н/Д: Издательский центр „МарТ” |
Федорченко В.К. |
2001 |
Уніфіковані технології готельних послуг |
236 |
К.: Вища школа |
Мунін Г., Змійов А, Зінов’єв Г. |
2005 |
Управління сучасним готельним комплексом |
514 |
К.: Ліра-К |
Мунін Г.Б. |
2008 |
Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу |
460 |
К.: КОНДОР |